Hulladékpapír felvásárlása és újrahasznosítása

Felvásarólunk

Olvass tovább

Hulladékpapír fotoi

Olvass tovább

Gyakori kérdések

Olvass tovább

Üdvözöljük honlapunkon!

 

 

Návody k obsluhe nášho RLS systému nájdete TU.

 

 

 Az új számlázási folyamattal kapcsolatos utasítások ITT találhatók. 

SLOVPAPER RECYCLING s. r. o.

 

Slovpaper Recycling s. r. o. egy kereskedelmi vállalat vagyunk. Fő tevékenységünk a hulladékpapír-nagykereskedelem, jellemzően papír felvásárlásával és hasznosításával foglalkozunk. A felvásárolt idegenanyag-mentes, bálázott papírt átadjuk a feldolgozóipar számára további

HASZNOSÍTÁS CÉLJÁRA.
 

 Slovpaper Recycling s. r. o. a Mondi SCP Ružomberok a. s.  leányvállalata. Társaságunk 2017-ől került a Mondi papírgyár alá, amely Slovákia legnagyobb  fafeldolgozója és a legnagyobb papírgyártója, A rózsahegyi papírgyár 2021.-ik év elejéhez egy új papírgépet kezd el működtetni, amely jelenleg Európa legmodernebb papírgépének (PS19) számít. Előállításra kerül sor a jó minőségű a hulladékpapírból gyártott papír, amelynek a felső fehér borító rétegéhez a cellulóz fog alapanyagul szolgálni. Slovpaper Recycling s. r. o. a gyár hulladékpapír kizárólagos beszállítójaként fog fellépni.

...

A CÉGÜNK TÖRTÉNETE

Cégünk EURO WASTE SLOVAKIA, s.r.o. néven 1998-ban alakult a párkányi papírgyár számára  a szlovákiai és a környező országok piaci forrásokból származó hulladékpapír beszerzése céljából. Előrehaladván 2000-ben a cégünk megszerezte az ISO 9001:2000 minőségközpontú tanúsítványt. Röviddel ezután egy projekt keretében a telephelyek létrehozása indultútnak azzal a szándékkal, hogy a vállalat támogassa a hazai forrásból származó papír begyűjtését és válogatását, és ezáltal csökkentse a hulladékpapír külföldről történő behozatalát.

Mivel a szomszédos államokban - például Magyarországon vagy Lengyelországban - működő erős konkurenciával szemben, amely éppen a hulladékpapírból előállított hullámpapír gyártására szakosodott, a párkányi papírgyár nem tudta felvenni a versenyt, így a termelés leállítására és a gyár bezárására kerültsor. Cégünk 2009 óta Smurfit Kappa Recycling s.r.o. név alatt műkodott tovább elsősorban mint a Smurfit Kappa csoport papírgyárainak, de más  papírgyáraknak a hulladékpapír beszállítójaként. Jelentős eseménynek számított a szállítások kiterjesztése a Mondi Swiecie papírgyár felé

2017 áprilisában jelentős változás következett be, amikor az új tulajdonos Mondi SCP Ružomberok átvette a társaság részvényeit. 2017. június 21.-én a cég átnevezésére került sor a jelenlegi Slovpaper Recycling s.r.o. névre, amelynek a székhelye Rózsahegyen található.

...