Hulladékpapír felvásárlása és újrahasznosítása

Felvásarólunk

Olvass tovább

Hulladékpapír fotoi

Olvass tovább

Gyakori kérdések

Olvass tovább

ÜDVÖZÖLJÜK HONLAPUNKON!

 

 

Az RLS rendszer működtetésére vonatkozó utasítások ITT találhatók.

 

 

 Az új számlázási folyamattal kapcsolatos utasítások ITT találhatók. 

SLOVPAPER RECYCLING s. r. o.

 

Slovpaper Recycling s. r. o.
Egy kereskedelmi vállalat vagyunk. Fő tevékenységünk a hulladékpapír-nagykereskedelem, jellemzően papír felvásárlásával és hasznosításával foglalkozunk. A felvásárolt idegenanyag-mentes, bálázott papírt átadjuk a feldolgozóipar számára, főképpen a  Mondi SCP Ružomberok a. s. papírgyárnak, további HASZNOSÍTÁS CÉLJÁRA

 

 Slovpaper Recycling s. r. o. a Mondi SCP Ružomberok a. s. lleányvállalata és a hulladékpapír kizárólagos beszállítója. Társaságunk 2017-ől került a Mondi papírgyár alá, amely Szlovákia legnagyobb  fafeldolgozója és a legnagyobb papírgyártója. A rózsahegyi papírgyár 2020 év végéhez egy új papírgépet kezdett el működtetni, amely jelenleg Európa legmodernebb papírgépének (PS19) számít. Előállításra kerül sor a jó minőségű a hulladékpapírból gyártott papír, amelynek a felső fehér borító rétegéhez a cellulóz szolgál alapanyagul.

...

A CÉGÜNK TÖRTÉNETE

Cégünk EURO WASTE SLOVAKIA, s.r.o. néven 1998-ban alakult a párkányi papírgyár számára  a szlovákiai és a környező országok piaci forrásokból származó hulladékpapír beszerzése céljából. Előrehaladván 2000-ben a cégünk megszerezte az ISO 9001:2000 minőségközpontú tanúsítványt. Röviddel ezután egy projekt keretében a telephelyek létrehozása indultútnak azzal a szándékkal, hogy a vállalat támogassa a hazai forrásból származó papír begyűjtését és válogatását, és ezáltal csökkentse a hulladékpapír külföldről történő behozatalát.

Mivel a szomszédos államokban - például Magyarországon vagy Lengyelországban - működő erős konkurenciával szemben, amely éppen a hulladékpapírból előállított hullámpapír gyártására szakosodott, a párkányi papírgyár nem tudta felvenni a versenyt, így a termelés leállítására és a gyár bezárására kerültsor. Cégünk 2009 óta Smurfit Kappa Recycling s.r.o. név alatt műkodott tovább elsősorban mint a Smurfit Kappa csoport papírgyárainak, de más  papírgyáraknak a hulladékpapír beszállítójaként. Jelentős eseménynek számított a szállítások kiterjesztése a Mondi Swiecie papírgyár felé

2017 áprilisában jelentős változás következett be, amikor az új tulajdonos Mondi SCP Ružomberok átvette a társaság részvényeit. 2017. június 21.-én a cég átnevezésére került sor a jelenlegi Slovpaper Recycling s.r.o. névre, amelynek a székhelye Rózsahegyen található.

...